Nieuws
889692
Nieuws

Ruim een derde internetters over op de cloud

Van alle internetters maakt inmiddels ruim een op de drie gebruik van 'cloud computing', een dienst voor het online opslaan en delen van bestanden en informatie. Vooral jongeren maken er veel gebruik van, als alternatief voor het opslaan van gegevens op de eigen computer. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag bekend.

'Cloudruimte' wordt vaak aangeboden bij software op een tablet of smartphone. Cloudgebruikers hebben dan ook vaker een tablet of smartphone dan niet-gebruikers.

Volgens het statistiekbureau stijgt het gebruik van cloud computing met het opleidingsniveau. Van de laagopgeleiden gebruikt een kwart cloud computing, van de hoogopgeleiden 46 procent. Gebruikers van de nieuwe dienst zijn doorgaans handiger met computers dan niet-gebruikers.

Het gros (90 procent) van de cloudgebruikers gebruikt de dienst voor de opslag van foto's. Ook worden tekstbestanden, spreadsheets en presentaties vaak geüpload. Hier gaat het om bijna twee derde (64 procent) van de gebruikers. Muziek, video's of e-books worden worden minder vaak geüpload.