Nieuws/Binnenland
889695
Binnenland

ZEILREIZEN

De vijf mooiste zeilreizen

Het is nooit te vroeg om vooruit te kijken naar het mooie weer. Daarom hebben wij de 5 mooiste zeilreizen uitgekozen zodat je lekker kan weg zwijmelen en misschien wel inspiratie krijgt voor een mooi tripje met je eigen zeilboot. Een boot huren op één van deze mooie bestemmingen kan natuurlijk ook.

Cocoseilanden

De Cocoseilanden is een groep van 27 eilanden gelegen in de Indische oceaan. De kustlijn van de Cocoseilanden kenmerkt zich door de vele palmbomen, hagelwitte stranden en het helderblauw water. Niet alleen zijn de Cocoseilanden ideaal om langs te zeilen, je kunt er ook geweldig duiken tussen de diverse kleurrijke vissen en het mooie koraalrif. Zeilers verzamelen zich op het onbewoonde Direction Island. Dit zeilerseiland is een sociale hangplek en de zeilers zetten geregeld een schoonmaakactie op touw om het eiland voor iedereen schoon te houden.

Een boot huren op de Cocoseilanden? Klik hier

 

Vuurland

In het uiterste zuiden van het continent‚ daar waar de Andes in de oceaan glijdt‚ ligt Vuurland. Niet ver hiervandaan ligt de door zeelieden gevreesde Kaap Hoorn. Ushuaia‚ de zuidelijkste stad van de wereld en hoofdstad van Vuurland‚ ligt aan het Beaglekanaal. Het weer in de wateren rond Vuurland is extreem en de tocht ernaartoe vraagt om geduld en doorzettingsvermogen. Het adembenemende landschap maakt dat ongemak echter meer dan de moeite waard. Een boot huren op Vuurland? Klik hier.

 

Kaapverdië

Kaapverdië bestaat uit tien grote eilanden, waarvan er negen bewoond zijn. Kaapverdië ligt in de Atlantische Oceaan, 450 km uit de kust van West-Afrika. Dit is een zeer authentieke bestemming vol contrasten. Niet voor niets heeft men het vaak over het Atlantische Paradijs. Op de Kaapverdische Eilanden is slechts één jachthaven, in het dorp Mindelo op het eiland Sao Vincente. Maar ondanks die ene jachthaven is het een mooi stuk om te zeilen. Een boot huren op Kaapverdië? Klik hier.

 

Tonga

Tonga is een eilandgroep in Polynesië. Een zeilvakantie in Tonga biedt uitzonderlijk cruisen, uitdagend zeilen en spectaculaire open water passages. De overvloed aan beschutte ankerplaatsen en de over het algemeen korte passages doet zeilers aan de Britse Maagdeneilanden denken. Hier zwemmen is als zwemmen in een aquarium. De verbazingwekkende variëteit aan onderwater leven maakt Tonga een van beste bestemmingen ter wereld om te snorkelen en te duiken. Een boot huren op Tonga? Klik hier.

 

Azoren

Al sinds de tijd van Columbus zijn de Azoren gelegen op een kruispunt van oceaanroutes. Voor de grote scheepvaart is dat tijdperk voorbij, maar voor zeilers met een voorliefde voor de zee is het havenstadje Horta op het eiland Faial nog altijd een must. Op het terras van Café Sport - het beroemdste zeilerscafé ter wereld - komen schippers uit alle windstreken samen. Sommigen komen uit het Caribisch gebied, anderen vertrokken uit Zuid-Afrika. De meesten van hen zijn op weg naar Europa; allemaal hebben ze een lange reis achter en nog een stevige etappe vóór de boeg. Een boot huren  op Azoren? Klik hier.