Nieuws
889732
Nieuws

Meer omzet, minder winst voor DSM

DSM heeft de nettowinst uit voortgezette activiteiten, voor eenmalige posten, in het derde kwartaal met 10 procent zien dalen tot 121 miljoen euro. Dat maakte het speciaalchemiebedrijf dinsdag bekend. De omzet uit voortgezette activiteiten nam met 5 procent toe tot 2,32 miljard euro.

Het bedrijfsresultaat (ebitda) uit voortgezette activiteiten kwam uit op 315 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog 331 miljoen euro. Onder de streep stond een winst van 93 miljoen euro, ruim een vijfde minder dan in het derde kwartaal van 2013.

DSM sprak geen concrete prognoses uit voor 2014. Het bedrijf verwacht de rest van het jaar te presteren ,,in lijn met de huidige marktverwachtingen''. De sector kampt volgens het bedrijf nog altijd met macro-economische onzekerheid en een laag consumentenvertrouwen.

Vitamines

DSM liet weten door te gaan op de ingeslagen weg. Het bedrijf legt zich toe op de productie van toevoegingen voor de voedingsmiddelenindustrie, zoals vitamines, en van materialen en coatings voor onder meer de automobielindustrie. De onderdelen Polymer Intermediates en Composite Resins blijven in de etalage staan.

De strategie van DSM ligt onder een vergrootglas sinds het Amerikaanse hedgefonds Third Point een belang meldde in het speciaalchemiebedrijf. Het fonds van de activistische investeerder Daniel Loeb zou aandringen aan op een opsplitsing van het concern. Daarnaast zou DSM een mogelijke overnameprooi zijn.

Bekijk ook DFT TV: 'Beleggers van DSM zijn hoopvol'