Nieuws
889746
Nieuws

Strengere regels streaming tv-series in China

China gaat strenger optreden tegen diensten die buitenlandse tv-series streamen. Volgens China Daily moet er toestemming gevraagd worden voor iedere aflevering en moeten de programma’s van tevoren door ambtenaren van de Chinese mediawaakhond worden bekeken.

Onlinekijkers balen van de strengere regels. Ze zijn bang dat ze series niet meer kunnen volgen of dat het te lang duurt voordat nieuwe afleveringen door de censuur zijn gekomen. De nieuwe regeling is op Sina Weibo, de Chinese Twitter, trending topic.

De streamingsdiensten willen niet al te uitgebreid reageren. Een anonieme bron zegt tegen China Daily dat door de regeling klanten mogelijk weglopen.

Zuid-Korea

De regeling geldt niet alleen voor westerse producties. Ook programma’s uit bijvoorbeeld Zuid-Korea moeten eerst worden beoordeeld. Producers van tv-series uit dat land gaan proberen hele series tegelijk aan te bieden aan de beoordelaars zodat de fans niet lang hoeven te wachten op nieuwe programma’s uit de series die ze volgen.

China houdt de sites die buitenlandse programma’s uitzenden, nauwlettend in de gaten. In april werd de comedy The Big Bang Theory verboden. De grappen in de serie zouden niet geschikt zijn voor de Chinese kijkers.