Nieuws/Binnenland
89019467
Binnenland

’Crimineel en Ajax-hooligan Martin ’Polletje’ van de Pol geliquideerd in Amsterdam’

AMSTERDAM - Een van de beruchtste Ajax-hooligans, Martin van de Pol alias Polletje, is donderdagmiddag geliquideerd in Amsterdam Zuidoost. Hij werd neergeschoten in de Alexander Dumaslaan en overleed kort daarna aan zijn verwondingen.

De Amsterdamse politie wil de dood van Polletje nog niet bevestigen, maar diverse ingewijden in het criminele milieu stellen zeker te weten dat het slachtoffer van de liquidatie Van de Pol is.

De dood van Polletje is voor dezelfde ingewijden geen verrassing. De Ajax-hooligan zat een groot deel van zijn leven achter de tralies voor ernstige geweldsdelicten. Het zwaarste misdrijf was het medeplegen van een moord op vier bezoekers van een Haarlemse seksclub in 2000. Twee van de vier slachtoffers waren Hells Angels.

Van de Pol was destijds net vrij na een langdurige hechtenis vanwege poging tot doodslag op zijn ex-vriendin in Zandvoort. Ook na het uitzitten van die straf voor de seksclubmoorden kwam Van de Pol nog zeer regelmatig in aanraking met justitie.

Hij was jaren een van de leiders van de F-side van Ajax. Binnen de club was hij gevreesd vanwege zijn nogal gewelddadige karakter.

Politie

Na de schietpartij in Zuidoost kwamen de hulpdiensten snel ter plaatse. Zeker tien politieagenten en meerdere ambulancebroeders waren aanwezig. De omgeving werd afgezet met rood-wit lint. Agenten waren na de liquidatie druk aan het telefoneren of overleggen met elkaar.

De schutter wordt nog gezocht. „Meerdere eenheden zijn nog op zoek naar de verdachte, die mogelijk is gevlucht in de richting van de Dolingadreef”, laat de politie weten. Speurhonden en een helikopter worden ingezet. Het gaat om een donkergetinte man tussen de 20 en 25 jaar oud met een zwarte jas en een spijkerbroek.

De politie is ondertussen op zoek naar ooggetuigen. „Heeft u iets gezien? Neem contact op met 0900 8844 en bij spoed bel 112.”