Nieuws/Binnenland
89048727
Binnenland

Vrouw aangehouden voor moord Halil Erol

MEPPEL - De politie heeft dinsdag een 44-jarige vrouw uit Meppel aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Halil Erol uit Steenwijk in 2010. Wat de precieze verdenkingen tegen de vrouw zijn, wil een politiewoordvoerder niet zeggen.

Erol, toentertijd 34 jaar, verdween op zaterdag 6 februari 2010. Zijn auto werd een maand later zonder kentekenplaten brandend gevonden in het Groningse Haren. In juni werden in het buitengebied van Steenwijk de armen en benen van de man aangetroffen in een zak. In 2013 werden op meerdere plekken in Nederland nog meer lichaamsdelen van hem gevonden.

In deze zaak zitten op dit moment twee mensen vast. De vrouw die dinsdag is opgepakt en een man uit Meppel. Hij werd in juni dit jaar opgepakt. In die maand werd ook de ex-vrouw van Erol voor de tweede keer aangehouden. Ze is inmiddels op vrije voeten maar nog wel verdachte in de zaak. Advocatenkantoor Anker en Anker, dat de vrouw bijstaat, meldde eerder dat zij iedere betrokkenheid bij het "levensdelict" ontkent.

In het televisieprogramma Opsporing Verzocht werd dinsdag een van de twee zakken getoond waarin lichaamsdelen van Erol waren verpakt. Het is nog steeds onduidelijk waar deze zandkleurige zakken voor werden gebruikt. Ook wil de politie weten wie in de tijd van de moord op de man over zulke zakken beschikten. Ook werden delen van een judopak en een opvallende dekbedhoes getoond, die bij de romp werd aangetroffen. De politie hoopt dat iemand een link kan leggen tussen deze spullen en de zakken.

De hoofdofficier van Justitie van parket Oost Nederland heeft in 2010 een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak. De beloning is nog steeds beschikbaar, zo meldt de politie.

Meer over de moordzaak: