890807
Nieuws

Nederland steeds populairder bij toeristen

Nederland wordt steeds populairder bij buitenlandse toeristen. De afgelopen 10 jaar steeg het aantal overnachtingen met een kwart tot 31,5 miljoen. Dat blijkt uit een rapport van ING dat vandaag verscheen.

Om die toeristen naar hun accomodaties te trekken, moeten ondernemers volgens het ING-rapport vooral zorgen voor online vindbaarheid. Concurrentie tussen aanbieders neemt toe. "Nieuwe partijen zorgen dat het bedrijfsmodel van accommodatie-aanbieders op de schop gaat. Waar eerder boekingssites de marktverhoudingen kantelden zorgen platforms als Airbnb momenteel voor veel opschudding", aldus het rapport.

Niet ieder toeristengebied profiteert evenveel van het toegenomen aantal toeristen. De helft van alle buitenlandse hotelovernachtingen is in Amsterdam. Accommodaties in Overijssel, Utrecht en Friesland profiteerden sinds 1998 relatief het minst van de toename van buitenlandse gasten. In Zeeland, Drenthe en Noord-Brabant profiteerden relatief het meest. Dat is met name te danken aan Belgische gasten.