Nieuws/Buitenland
891099353
Buitenland

Trump: sjaal als mondkapje werkt ook prima

WASHINGTON - Het Witte Huis gaat een advies uitbrengen aan alle Amerikanen om in het openbaar mondmaskers te dragen.

Dat zegt een ingewijde tegen The Washington Post.

Met het dragen van mondmaskers wil de regering verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus tegengaan. Volgens vicepresident Mike Pence worden de nieuwe richtlijnen in de komende dagen bekendgemaakt.

President Donald Trump zei donderdag dat het dragen van mondmaskers waarschijnlijk geen verplichting wordt. „Als mensen ze willen dragen, dan kan dat.” Volgens hem werken sjaals ook prima.

Op het Witte Huis wordt al langer nagedacht om de bevolking mondmaskers te laten dragen. Dat de beleidsmakers daar nu toch voor kiezen, komt mede door een nieuw advies van de gezondheidsdienst CDC, blijkt uit een interne memo die The Washington Post heeft ingezien. Eerder adviseerde het CDC dat gezonde mensen geen mondkapjes hoeven te dragen.

De burgemeester van New York Bill de Blasio heeft donderdag zijn inwoners al opgedragen mondmaskers te dragen. Die maatregel maakte hij bekend tijdens een persconferentie. Omdat er een tekort is aan professionele maskers en andere beschermende middelen adviseerde De Blasio een sjaal te gebruiken.

Meer bijzondere verhalen uit binnen- en buitenland in een dagelijkse podcast. Luister de corona-update hier, hieronder of via je eigen podcast app.