891134
Binnenland

Is dit de meest bizarre snurker ooit?

VIDEO | Word je helemaal gek van je snurkende partner? Bedenk dan de volgende keer dat het véél erger kan. Op YouTube is een filmpje opgedoken van een slapende man die extreem bizarre geluiden uitstoot. Kijkers beschrijven het geluid als dat van een dier in nood of een olifant die aan het bevallen is. Maar bovenal rijst de vraag; wát is er mis met deze man!?

Josip Cvitan lag lekker te slapen toen zijn vriend het bizarre tafareel met zijn telefoon vastlegde. Josip postte de video op YouTube en schreef: "Ik was ziek en mijn keel erg opgezwollen, toen gebeurde dit.."

In reactie op de video vertelt een gespecialiseerde arts tegenover MailOnline dat het best kan dat het lawaai gewoon 'snurken is met een droge keel'. "Maar, als het strottenhoofd van de man gezwollen is zou hij ook kunnen lijden aan stridor", vertelt Alasdair Mace. "Dit is een aandoening waarbij de luchtwegen vernauwd zijn, waardoor een piepend geluid ontstaat dat vaak van grote afstand te horen is."

Hoe dan ook, de arts benadrukt dat het in zo'n geval sowieso belangrijk is om na te gaan waar zulke extreme geluiden vandaan komen.

Meer over stridor en snurken