Nieuws/Binnenland
891581
Binnenland

Beroep tegen berisping cardiologen

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) is het niet eens met de beslissing van de tuchtrechter over drie cardiologen van het voormalige Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse. De IGZ liet woensdag weten dat zij de berisping die de rechter oplegde, geen goede straf vindt en in beroep gaat bij het Centraal Tuchtcollege. De inspectie betoogde eerder dat het drietal een beroepsverbod zou moeten krijgen.

De artsen voerden volgens de IGZ geen goede dossiers en namen onnodig grote risico's met hun behandelkeuzes. Anders dan het Regionaal Tuchtcollege vindt de inspectie dat de slechte organisatie van de maatschap medische gevolgen heeft gehad voor de patiënten. Volgens de IGZ zijn er mensen overleden terwijl dat voorkomen had kunnen worden.

De rechter oordeelde dinsdag juist dat niet duidelijk was of de slechte organisatie en het gebrek aan communicatie nadelig is geweest voor patiënten, omdat de IGZ geen individuele dossiers ter toetsing aan de rechter heeft voorgelegd. Daarom vond de rechter een schrapping uit het BIG-register voor zorgverleners niet aan de orde.