Nieuws/Buitenland
891649
Buitenland

School aangeklaagd om 'onterechte' ebolavrees

Een vader in de Amerikaanse staat Connecticut heeft dinsdag (lokale tijd) de basisschool van zijn 7-jarige dochter aangeklaagd omdat ze niet terug de klas in mag vanwege de vrees voor ebola. Het meisje is op een bruiloft in Nigeria geweest en leraren en ouders van andere leerlingen zijn nu bang dat ze besmet is met ebola.

Ze is voor 21 dagen verbannen van de school. Haar vader spreekt van discriminatie en een 'onredelijke angst'. Hij eist dat het meisje, dat geen symptomen heeft van de ziekte, per direct weer wordt toegelaten tot de school in Milford. Daartoe heeft hij een rechtszaak aangespannen in de stad New Haven.

Het meisje ging op 2 oktober met haar Nigeriaanse vader naar Lagos, Nigeria, en keerde op 13 oktober terug. De school wil dat ze tot 3 november afgezonderd blijft.

In Nigeria zijn 20 gevallen van ebola bekend, 8 mensen zijn eraan gestorven. Wereldgezondheidsorganisatie WHO verklaarde het land ebola-vrij op 19 oktober. De epidemie concentreert zich in de West-Afrikaanse landen Liberia, Sierra Leone en Guinee.