Nieuws/Binnenland
891853
Binnenland

Geen straf voor neergeschoten drugsverdachte

Een 31-jarige Pool krijgt geen straf voor drugsbezit omdat hij tijdens zijn aanhouding na een achtervolging door de politie in zijn been werd geschoten. De rechter concludeert dat de politie in strijd met de ambtsinstructie heeft geschoten. Vanwege het ernstige letsel dat de man opliep is er geen straf meer nodig, aldus de uitspraak dinsdag.

De verdachte sloeg met zijn auto op de vlucht toen de politie de achtervolging inzette. Tijdens een wilde achtervolging bereikte hij in het donker en met gedoofde lichten een snelheid tot 170 kilometer per uur.

De Pool werd vanachter in zijn been geschoten door een agent toen hij het laatste stukje van zijn vlucht in Nuland (Noord-Brabant) rennend vervolgde. Bij zijn aanhouding bleek hij ongewenst in Nederland te zijn en in het bezit van 29 gram amfetamine.

De officier van justitie wilde de agent niet vervolgen, maar werd daar door het gerechtshof in Den Bosch toe gedwongen na een klacht van de verdachte. De agent staat binnenkort voor de rechter voor zware mishandeling.

De Pool is inmiddels uitgezet naar zijn thuisland.