Nieuws/Binnenland
891926
Binnenland

Vrouw staat terecht voor gifmoorden

De 52-jarige Ada S. moet woensdag en donderdag voor de rechtbank in Leeuwarden verschijnen op verdenking van moord op haar beide echtgenoten. S. werd op 26 november vorig jaar aangehouden nadat haar tweede echtgenoot (57) in augustus 2012 was overleden. Gaandeweg dat onderzoek rees ook het vermoeden dat de vrouw de hand heeft gehad in de dood van haar eerste man (45) in 2004. De mannen zouden zijn vergiftigd.

De lichamen van beide slachtoffers zijn opgegraven om door specialisten van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) te worden onderzocht. Tot harde conclusies over de doodsoorzaak heeft dat niet geleid. Thuiszorgmedewerkster Ada S. ontkent dat zij haar echtgenoten om het leven heeft gebracht. De vrouw wekte argwaan bij de familie van haar tweede man, toen zij na diens overlijden weinig emotie toonde.

Ten tijde van haar arrestatie woonde de vrouw samen met haar nieuwe vriend in het Brabantse gehucht Vortum-Mullem (gemeente Boxmeer). Justitie verdenkt S. er ook van dat zij brand heeft gesticht in hun eerdere woning in Sambeek. Daarnaast is het vervalsen van een levensverzekering bij haar tweede man op de aanklacht gezet.