Nieuws
892076
Nieuws

Onbeperkte opslag voor Office 365-klanten

Microsoft gaat de opslaglimieten van OneDrive voor Office 365-gebruikers schrappen. Iedereen met een abonnement krijgt in de komende weken of maanden toegang tot de onbeperkte opslag. Om er nu al gebruik van te kunnen maken, heeft Microsoft een website opgetuigd waarop geïnteresseerden zich kunnen aanmelden.

De strijd om de cloud wordt de laatste tijd steeds heviger. Google schrapte de opslaglimieten onlangs al voor de zakelijke Google Apps-gebruikers, Apple verlaagde de opslagtarieven van iCloud en Dropbox trakteerde betalende gebruikers op een aanzienlijke ruimere 'clouddrive'.

Office 365 is de betaalde tegenhanger van Outlook.com. Voor iets minder dan een tientje kunnen particulieren al een 365-abonnement afsluiten waarmee ze naast een grote OneDrive-schijf ook toegang krijgen tot de volledige versies van Microsoft Office-applicaties. Met een abonnement krijg je niet alleen toegang tot de onlineversies van programma's als Word en PowerPoint, maar ook zit er een licentie bij voor de traditionele offlineversies voor op de desktop.