Nieuws/Binnenland

Top 10

Bijzondere feiten over Australië

Ben je gek van Australië en denk je ook al heel wat te weten van dit fantastische (ei)land? Hier tien feitjes die je misschien nog verrassen!

1. Er lopen zo'n 75,5 miljoen schapen en 60 miljoen kangoeroes rond in Australië. Dit betekent dat er 3,3 keer meer schapen zijn dan inwoners. We kijken maar al te graag naar McLeod's Daughters...

 

 

2. Het grootste landgoed in Australië is qua oppervlakte groter dan Israël. Anna Creek Station in deelstaat zuid-Australië omvat bijna 24.000 vierkant kilometer, waardoor het ook de grootste veehouderij in de wereld is.

 

3. Australiërs eten in totaal 270 taarten per jaar.

 

4. Van 1828 tot 1902 was het verboden om te zwemmen in zee gedurende de dag, totdat een zwemmer op Manly Beach de wet overtrad en daarmee de weg vrijmaakte voor 's lands favoriete tijdsverdrijf.

 

5. Australië bezit twintig procent van de gokkasten ter wereld, maar slechts 0,33 procent bewoners van de wereld.

 

6. Rond 1880 was Melbourne een van de rijkste steden in de wereld door goudwinning. Ook werd er goed verdiend aan mijn- en akkerbouw.

7. Het 'wilde kamelen-probleem' van Australië, meer dan 1 miljoen stuks in de outback, wordt nu verholpen door onder andere Saoudi-Arabië, dat de kamelen importeert voor vlees- en melkproductie.

 

8. Er zijn meer dan 10.000 stranden in Australië. Als je er elke dag een zou bezoeken, zou je er zo'n 27 jaar over doen.

 

9. De kangoeroe en emu (soort struisvogel) zijn gekozen voor het nationale embleem omdat geen van deze twee dieren achteruit kan lopen. Zij symboliseren een land dat alleen maar vooruit kan.

 

10. In 2010 werd een politiek debat voor de presidentsverkiezingen op televisie uitgesteld omdat het samenviel met de finale van de immens populaire kookshow Masterchef.

 

Bron: news.com.au