Nieuws/Buitenland

Seks moet panda ’vooruit’ helpen

Echt gelukkig ziet Meng Meng er niet uit.

Echt gelukkig ziet Meng Meng er niet uit.

EPA

BERLIJN - De panda ’Meng Meng’ loopt sinds kort achteruit. Haar verzorgers in Berlijn hebben de nodige hoofdbrekens door het vreemde gedrag, en proberen de panda te helpen met wat afleiding in de vorm van een hitsig mannetje.

Echt gelukkig ziet Meng Meng er niet uit.

Echt gelukkig ziet Meng Meng er niet uit.

EPA

Het gedrag van de 4-jarige panda wordt verklaard door frustratie. Ook de pubertijd speelt mee. „Het is een protest tegen dingen die ze niet leuk vindt”, zegt de directeur van de dierentuin tegen de Berliner Zeitung. „Misschien zijn het de verzorgers, misschien het eten.”

Jiao Qing, een driejarige mannelijke panda, moet haar helpen. Een romance zou de ’saaiheid’ van alledag kunnen verhelpen. Tussen februari en mei zullen de panda’s bij elkaar worden gezet, zoals wel vaker gebeurt met reuzenpanda’s. De periode geldt als paarseizoen.

„Tegen die tijd is ze seksueel volwassen, en kan ze alle energie focussen op het verleiden van haar partner”, zei directeur Andreas Knieriem.

De beide panda’s zijn het pronkjuweel van de Berlijnse dierentuin, en onderdeel van een diplomatieke deal tussen bondskanselier Angela Merkel en de Chinese president Xi Jinping.

Lees meer over