Nieuws
892551
Nieuws

Fotograaf: nog lichaamsdelen op rampplek MH17

Op de rampplek van vlucht MH17 liggen nog altijd lichaamsdelen. Dat heeft ANP-fotograaf Pierre Crom gezien, zo liet hij zaterdag vanuit Oekraïne weten.

Crom trof de lichaamsdelen aan op een verbrand stuk veld. Daar werd kort na de ramp een deel van het vliegtuigwrak weggetakeld en zijn toen meerdere lichamen gevonden. „Ik heb botten gezien, soms wel van ongeveer 20 centimeter lang. En ook een stukje schedel en haren”, aldus Crom.

Koffers

Een Nederlands team van de MH17-repatriëringmissie haalde maandag in het oosten van Oekraïne twee koffers op van slachtoffers van de vlucht MH17. Dat gebeurde nadat eind vorige week mensen in de omgeving van de rampplek telefonisch melding hadden gemaakt van de vondst. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag is de veiligheidssituatie in en rond het gebied nog altijd fragiel.

 

Vorige week ging een van de nabestaanden van een Nederlands slachtoffer zelf op zoek op de rampplek. Robby Oehlers zocht naar sporen van zijn nicht, die nog altijd niet is geïdentificeerd.

Bij de crash kwamen 298 mensen om het leven, onder wie 196 Nederlanders. Tot nu toe zijn 284 lichamen geïdentificeerd.

 

 

Inmiddels groeit het onbegrip voor de afwachtende houding van Nederland, dat maar niet tot een grondig onderzoek van het rampgebied komt.