Nieuws/Binnenland
892558
Binnenland

Vermoedelijk weer drugsdode in Amsterdam

Een 22-jarige man is in de nacht van zaterdag op zondag overleden. Hij had drugs gesnoven. De man overleed in een ziekenhuis, nadat hij eerder in een politiebureau onwel geworden was. Ook een andere man die drugs had gebruikt, is gereanimeerd. Hij ligt nog in het ziekenhuis, meldde de politie zondag.

Beide mannen komen uit Groot-Brittannië.

Het tweetal werd ziek op de Reguliersgracht. Daar vonden agenten de twee rond 01.30 uur. Beiden werden naar het ziekenhuis gebracht, maar een van hen wilde niet worden behandeld en ging weer weg.

Hij werd even later door de politie op straat gevonden en meegenomen naar het bureau, omdat hij niet terug wilde naar het ziekenhuis. In de slaapzaal van het bureau werd hij rond 04.00 uur weer onwel en moesten agenten hem reanimeren. In het ziekenhuis is hij alsnog overleden.

De politie benadrukt dat er geen verband is met de mensen die vorige week overleden na het Amsterdam Dance Event. ,,Zij overleden door pillen en daar is nu geen sprake van. Deze mannen hebben iets anders gebruikt. Waarschijnlijk hebben ze cocaïne en heroïne gesnoven", zei een woordvoerder.