Nieuws/Binnenland
892607
Binnenland

Holland's Got Talent trekt 1.765.000 kijkers

1.765.000 mensen hebben zaterdagavond de finale van Holland's Got Talent bekeken. Dat maakte de stichting Kijkonderzoek zondag bekend.

In de finale van het RTL 4-programma streden zaterdagavond negen kandidaten om de felbegeerde eerste plaats. De 81-jarige León Victor Lissitza won met een eigen versie van het nummer She van Charles Aznavour. Daarmee was hij volgens de organisatie de oudste winnaar van een talentenjacht op tv in Nederland. Hij mag binnenkort een show geven in Las Vegas in de Verenigde Staten.

Onontdekt talent

De jury met daarin Gordon, Chantal Janzen en Dan Karaty zocht de afgelopen weken weer naar onontdekt talent. Alle afleveringen van het zevende seizoen van de talentenshow trokken veel kijkers. Vorige week zaten gemiddeld ruim 1,5 miljoen mensen voor de buis tijdens de halve finale.

Vorig jaar won de toen 9-jarige Amira Willighagen met haar operazang. Dat zagen bijna 2,4 miljoen kijkers.

De uitzending van de laatste show van Seth Gaaikema: Wat ik nog graag zou willen werd door 242.000 mensen bekeken. De show werd zaterdagmiddag op NPO 1 uitgezonden naar aanleiding van het overlijden van de cabaretier.