Nieuws/Binnenland
892618
Binnenland

Peiling De Hond: PVV zou de grootste worden

Als er nu Tweede Kamerverkiezingen zouden worden gehouden dan zou de PVV de grootste partij van ons land worden. De partij stijgt, in een peiling van Maurice de Hond althans, naar een virtueel aantal Tweede Kamerzetels van 27. De partij heeft op dit moment daadwerkelijk 12 zetels.

De VVD, nu de grootste partij in de Kamer met 41 zetels, zou er volgens de peiling van De Hond 26 krijgen. Vorige week zou die partij er volgens De Hond nog 27 krijgen.

Verder daalt de PvdA er 1 in vergelijking met de peiling van vorige week naar 12 zetels, D66 1 naar 20 en SP 1 naar 17. GroenLinks stijgt er 1 naar 7.

De Hond ondervroeg deelnemers aan de peiling ook over ebola. Volgens hem achten weinig Nederlanders (9 procent) de kans (vrij) groot dat de ziekte in ons land zal uitbreken. Wel vindt 78 procent dat er restricties moeten worden opgelegd aan mensen die naar Nederland komen vanuit de landen waar ebola heerst. Dat vindt 98 procent van de virtuele PVV-kiezers, terwijl 53 procent van de virtuele D66-stemmers dat vindt.

 

 

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop