Nieuws/Binnenland
892781
Binnenland

Agent mogelijk vervolgd voor beledigen islam

Een Rotterdamse politiemedewerker wordt mogelijk vervolgd voor beledigende opmerkingen over de islam. Die maakte hij op zijn eigen pagina op Facebook. De gewraakte uitspraken zijn vrijdag direct van de pagina verwijderd maar circuleren inmiddels op internet.

De agent zou beelden van de steniging van een vrouw hebben gezien, waarna hij op Facebook liet weten „helemaal klaar te zijn” met islamieten. Ook wenste hij de islam dood. Letterlijk schreef hij: ,,Ik ben helemaal klaar met die k islamieten. Ik hoop dat ze zeer snel een langzame pijnlijke dood sterven. Oftewel dood aan de islam!!!"

De korpsleiding legt de kwestie voor aan het Openbaar Ministerie (OM) dat bepaalt of er een strafrechtelijk onderzoek komt. Tegen de agent worden mogelijk ook disciplinaire maatregelen genomen.

Voorbeeldfunctie

„De politie betreurt de uitspraken van de medewerker en distantieert zich hier volledig van”, aldus een woordvoerster. „Hij is er vrijdag op aangesproken.” De agent zou bij korps Rotterdam-Rijnmond ook als docent werken. Maar om wie het gaat liet de woordvoerster in het midden. „We nemen de zaak op het hoogste niveau op. Waar iemand werkzaam is, maakt daarbij niet uit.” Ook al zijn de opmerkingen gemaakt op een privépagina, een agent heeft volgens de politie 24 uur per dag, zeven dagen in de week een voorbeeldfunctie.