Nieuws
892987
Nieuws

Anoniem chatten met nieuwe Facebook app

Facebook heeft de nieuwe app Rooms gelanceerd die iedereen de mogelijkheid biedt een chatroom te beginnen over een specifiek onderwerp. Via qr-codes kunnen anderen uitgenodigd worden om deel te nemen. Rooms staat helemaal los van Facebook en je Facebook-contacten.

Anders dan bij Facebook kan Rooms geheel anoniem gebruikt worden. Het is zelfs mogelijk voor elke chatbox een nieuw pseudoniem aan te maken. Naast tekstberichten kunnen in de chatbox ook foto’s en video’s geplaatst worden.

Het uitnodigen van anderen verloopt via een afbeelding van een qr-code. Gebrukers die de code ontvangen, moeten deze bewaren in hun fotorol. Bij het openen van de app, wordt de gebruiker dan direct naar de juiste kamer gestuurd. Eigenaren van een chatroom kunnen de QR-codes ook uitprinten en in het openbaar verspreiden. Gebruikers die toegang willen tot de chatroom moeten dan met hun mobieltje een foto maken van de code.

Om te voorkomen dat ongewenste content uitgewisseld wordt, is het mogelijk berichten als ongepast aan te merken. Moderators kunnen de content dan verwijderen. Eigenaren van een chatbox hebben ook de mogelijkheid een leeftijdsgrens in te stellen en basisregels voor het plaatsen van berichten. Gebruikers die zich daar niet aanhouden kunnen uit de  virtuele kamer verwijderd worden.

Op dit moment is de app Rooms nog niet verkrijgbaar in Nederland.