Nieuws/Buitenland
893299
Buitenland

Canada vraagt advies Wilders

Canadese nieuwsuitzendingen staan bol over de schietpartijen van woensdag. Sun News had ook een item over islamitisch terrorisme en schakelde daarbij Geert Wilders in als expert op dit gebied.

"Dit is geen tijd om de zaken in politieke correctheid uit te gaan drukken. Als we dat doen dan verzuipen we', zo begint anchorman Michael Coren bij zijn introductie. "Geert Wilders van de PVV uit Nederland is de man die daarover kan meepraten". Coren maakt de kijkers ook nog even duidelijk dat Wilders Nederlandse beveiligers heeft moeten meenemen naar de studio om te kijken of alles oké is. "Zo moet deze man leven omdat hij vrijuit praat over de islam".

Wilders zegt dat hij 'niet zozeer verbaasd is wat er in Ottowa gebeurde'.  "Maar onze regeringen gaan niet goed om met de problemen rond jihadstrijders, het is onbegrijpelijk. Ik begrijp niet dat de Nederlandse regering, en Canada ook niet, de paspoorten van jihadstrijders afpakken en ze vastzetten. Het maakt onze straten - neem in dit voorbeeld de schietpartijen in Canada maandag en woensdag, onveilig. Of laat de jihadstrijders gaan en niet meer terugkomen. "

Wilders toont zich strijdbaar. "Ze hebben de oorlog aan ons verklaard. We moeten ze ook bevechten alsof het oorlog is. We moeten onze eigen mensen beschermen tegen terroristen."

Coren vraagt Wilders zelfs nog om advies. "Kunnen we in Canada iets leren van de ervaringen uit Nederland?" Wilders geeft Canada mee: "wees strenger en harder in immigratiepolitiek.'