Nieuws
893488
Nieuws

Google wil e-mail opnieuw uitvinden

Internetreus Google heeft een nieuwe manier uitgevonden om met e-mail om te gaan. Via de nieuwe dienst Inbox worden mails op een andere manier aan de gebruiker gepresenteerd en kunnen ze makkelijker verwerkt worden.

Zo bundelt Inbox berichten uit een bepaalde categorie, zodat ze niet de hele inbak vol maken. Een groep bestellingen vallen zo samen, of een reeks promotionele e-mails van bedrijven. Doordat ze in één bundel zitten, is het mogelijk om al deze mails in één keer te archiveren of uit te stellen. Dat laatste is ook een nieuwe functie: e-mails kunnen tijdelijk uit de inbak verwijderd worden om op een later tijdstip - of als de gebruiker op een bepaalde plek is - weer te verschijnen.

Waar bepaalde groepen mails gebundeld worden, worden bij andere juist meer informatie getoond. Een bestelling die bijvoorbeeld verzonden is, kan met een druk op de knop getraceerd worden. Ook vluchtgegevens van een in de inbak aanwezige boarding pass worden getoond, alsmede foto's die als bijlage bij een mail zitten.

Gmail-gebruikers die Inbox willen gebruiken, moeten een uitnodiging aanvragen. Opmerkelijk genoeg kan dat door een mail te sturen, en wel naar [email protected]