Nieuws
893501
Nieuws

Groter verschil hoogste en laagste hypotheekrente

Vergelijken van hypotheekaanbieders loont voor aspirant-huizenbezitters. Het verschil tussen de hoogste en laagste hypotheekrente is de afgelopen maanden flink opgelopen.

Uit gegevens van onderzoeksbureau MoneyView blijkt dat het verschil in rente tussen de hoogste en laagste rente voor een 10-jaars hypotheek met NHG ongeveer 1,5 procentpunt is. Aan het begin van het jaar was het verschil nog zo'n 0,9 procentpunt.

De duurste 10-jaarshypotheek met NHG heeft een rente van 4,5%, terwijl de voordeligste op 3% zit. Gemiddeld bedroeg de rente 3,71%, een flinke daling ten opzichte van de 4,09% die in januari het gemiddelde was.

Onveranderd

De dure aanbieder, welke dat is laat MoneyView in het midden, verlaagde in het voorjaar eenmaal zijn rentetarief en hield dat sindsdien onveranderd.

Dat is niet de enige hypotheekaanbieder die niet meegaat met de dalende trend. De onderzoekers schrijven bijvoorbeeld dat Conservatrix zijn 10-jaarsrente met NHG sinds juni 2013 niet meer verlaagde.

De lage rente is mooi voor mensen die een nieuwe hypotheek willen afsluiten. Verslaggever Thijs Rösken legt uit wanneer het voordelig is uw bestaande hypotheek over te sluiten en waar u op moet letten.