Nieuws/Binnenland
893525
Binnenland

VOLVO OCEAN RACE

Culinaire slijtageslag aan boord van Team Brunel

Voor Pablo Arrarte Elorza is de Volvo Ocean Race een slijtageslag. Niet wat betreft fysieke inspanning, want de sympathieke Spanjaard is een ijzersterke vent. Voor Pablo is het vooral een culinaire uitputtingsstrijd, want de meegebrachte proviand kan de lekkerbek maar weinig bekoren. Hoewel...

Gedreven snijdt Pablo de Nederlandse boot door de golven: "Hij is een van de beste stuurmannen ter wereld", zegt Bekking. “Pablo is tevens een mega-actieve trimmer. Tijdens zijn wacht hebben de mannen aan dek zelden rust. Termen als ‘Grootzeil aan’, ‘gewicht naar voren’ en ‘meer outrigger’ vliegen over het dek. Vannacht doet hij dat wederom met een lege maag. Een blik in de roestvrijstalen pan levert een opgetrokken neus op: “Chicken curry, bah!”

Mooiste

Pablo groeide op in het Spaanse Santander. Dagelijks krijgen zijn zeilgenoten te horen dat deze stad ‘een Paradijs’ is. “Bij m'n oma vind je het mooiste plekje van Santander,” zegt Pablo. “Hier kookt ze de sterren van de hemel.” Pablo is met zijn familie een ruïne aan het opknappen. En na zijn zeilcarrière gaat hij helemaal niks doen zei hij ooit eens. Gewoon lekker genieten van zijn familie, zijn huis en lekker eten. Heel veel lekker eten.

Hetzelfde

Bij Team Brunel moeten de mannen het doen met vijfdaagse menu-shifts. Dus aan het eind van zo’n shift krijgen ze dus weer hetzelfde gerecht als vijf dagen geleden. Die dag is nu weer aangebroken.

Watertandend

Patan sprint na z’n wacht het trappetje af richting de kajuit. Hij heeft vanmorgen de havermout ook al overgeslagen. Maar dit is de dag waarop hij heeft gewacht. Vandaag staat er chocolademousse op het menu. Watertandend schept hij zijn kom vol. Zijn teamgenoten gunnen Pablo grinnikend een schepje extra! Pablo eet met z'n ogen dicht – tot de allerlaatste hap van het chocolade-goedje op. Zowel zijn kom als de pan hoeven vandaag niet gewassen te worden. Voldaan kruipt Pablo in zijn bed. Nog 5 nachtjes slapen.