Nieuws
893535
Nieuws

Carbonwalhalla in McLaren P1 GTR

Het binnenste van de ‘normale’ McLaren P1 is al geen oase van luxe, maar de extreme GTR-uitvoering doet er wat kaalheid betreft nog een schepje bovenop.

Logisch natuurlijk, want de P1 GTR is niet bedoeld voor de openbare weg. De McLaren is een circuitwapen en dat is hem aan te zien. Het binnenste van de 1000 pk sterke Brit is volledig gestript en opgetrokken uit koolstofvezel.

Formule 1

Het stuur van de P1 GTR is gebaseerd op dat van de McLaren MP4-23 Formule 1-auto waarmee Lewis Hamilton in 2008 de wereldtitel won en groepeert alle belangrijke functies binnen handbereik van de bestuurder.

Airconditioning

De stoelen zijn lichtgewicht racekuipen met een volledig raceharnas die naar de maten van de koper / bestuurder worden gemodelleerd. De P1 GTR behoudt, ondanks zijn afslankkuur, wel zijn airconditioning.

Prijs

In totaal kost de McLaren P1 GTR ongeveer 2,5 miljoen euro. Klanten die er één willen hebben,  moeten 250.000 euro aanbetalen en ook nog eens 500.000 euro overmaken voor een productieplaats op de assemblagelijn.

Circuitevenementen

Voor 2,5 miljoen euro krijgen kopers niet alleen een P1 GTR, maar ook een ontmoeting met McLaren-ontwerper Frank Stephenson, toegang tot de racesimulatoren van McLaren en deelname aan zes internationale circuitevenementen.