Nieuws
893545
Nieuws

Oma breit haar eigen pruik tegen kanker

Als je ziek bent en een chemotherapie moet ondergaan, dan is dat al erg genoeg. Als je dan ook nog eens plukken haar op je kussen vindt, kun je compleet van de kaart zijn. Rosemary Capitolo (71) wilde aan het verliezen van haar haren een positieve draai geven en breide een pruik voor zichzelf.

Kanker zou haar leven niet negatief gaan beïnvloeden, dus pakte ze na het zien van een voorbeeld op internet de breinaalden erbij. Toen de pruik af was, pakte haar kleindochter haar telefoon erbij en twitterde de foto de wereld in.

Belofte

Rosemary krijgt al twee jaar lang chemotherapie tegen eierstokkanker. “Ik hou al bijna mijn leven lang van breien. Ik doe het al zestig jaar. Toen ik op een website een voorbeeld van deze pruik zag, bedacht ik mij geen moment en ging aan de slag. Ik vond het wel grappig,” zegt Rosemary tegen Huffington Post.

Baas

Normaal gesproken draagt ze altijd mutsjes om haar kale hoofd te verbergen. Aan het einde van deze maand moet ze weer naar het ziekenhuis voor een nieuwe chemokuur en dan zal ze de pruik zeker dragen. “Dit is mijn manier om aan kanker te laten zien wie de baas is!”