Nieuws
893552
Nieuws

Hartverscheurend:

Operatie uitgesteld, baby sterft

Een hartverscheurende tragedie: een 12 dagen oude baby sterft, nadat zijn operatie wel tot vijf keer is uitgesteld. De reden: gebrek aan een beschikbaar bedje.  

Het kindje van de Engelse Danielle Gatehouse en Lee Pascoe werd geboren met een ernstige hartafwijking. De ouders kregen te horen dat een snelle, levensreddende operatie noodzakelijk was.

Uitstellen

Drie dagen later stond de operatie van Harley op de planning. Helaas werd deze afgezegd door het medisch personeel. De reden? Er was geen bedje vrij op de Kinder IC voor kleine Harley. Zijn operatie werd maar liefs 5 maal uitgesteld in zes dagen. Elke keer waren er volgens de specialisten kinderen die voorgingen omdat hun situatie nog schrijnender was.  

Treurige ouders

De diep treurige ouders wisten natuurlijk wel dat hun baby een ernstige medisch probleem had. "We wisten dat Harley een complexe hartafwijking had, maar we kregen te horen dat als hij de operatie zou ondergaan, hij een kans van 80% had op overleven."

Kansen gemist

Ze vervolgen: "Het doet ons erg veel pijn te weten dat wanneer de behandeling eerder was uitgevoerd of als hij in een ander ziekenhuis was geboren, hij nog steeds bij ons was geweest. Er zijn zoveel kansen gemist."

De ouders van het overleden kindje hebben een klacht ingediend tegen het ziekenhuis. Ze wilden een gerechterlijk onderzoek om te voorkomen dat andere kinderen, die terechtkomen in het Bristol ziekenhuis, sterven door dezelfde fout. Dit gunnen ze namelijk niemand.