Nieuws
893560
Nieuws

Durf jij hier te slapen?

Spookhotels

Het is bijna Halloween en niet alleen de Verenigde Staten, waar het macabere feest groots gevierd wordt, maar ook steeds meer andere landen beginnen langzamerhand in de griezelsferen te komen. Echte Halloween-fans maken de beleving compleet door de bewuste avond in een 'spookhotel' te overnachten. Vijf Amerikaanse en Canadese hotels waar geesten schijnen te wonen op een rij.

Banff Springs Hotel, Alberta, Canada

Dit hotel stond ooit bekend als 'het kasteel van de Rockies' door de vele beroemdheden en royalties die er verbleven in de jaren dertig. Gasten hebben onder meer verschijningen van een voormalige portier en een bruid met een brandende trouwjurk gemeld. De hoogste concentratie paranormale activiteiten zou zich voordoen rond kamer 873, die dan ook niet meer in gebruik is. 

Hotel Monteleone, New Orleans

Dit hotel is voornamelijk bekend vanwege The Carousel Piano Bar & Lounge, een draaiende bar. Veel mensen weten echter niet dat er al decennia lang meldingen zijn van paranormale ervaringen door gasten van het hotel. De International Society of Paranormal Research heeft hier ooit een paar dagen doorgebracht en zou in die tijd contact hebben gehad met meer dan tien 'buitenaardse entiteiten'.

 

Queen Mary, Long Beach, Californië

Na jarenlang de oceanen te hebben bevaren, heeft de Queen Mary nu een laatste rustplaats gevonden in Long Beach. Al die avontuurlijke jaren op zee hebben echter wel hun sporen achtergelaten. Volgens de overlevering spoken onder andere de geest van een matroos die overleed in de machinekamer, een vrouw in een witte jurk en kinderen die in het zwembad zijn verdronken, nog door het schip.

The Stanley Hotel, Estes Park, Colorado

Dit hotel inspireerde Stephen King tot het schrijven van 'The Shining'. Onverklaarbare verschijnselen maken deel uit van de geschiedenis van dit hotel en meerdere gasten hebben meldingen gemaakt van geestverschijningen. Er zou zelfs door een gast een foto zijn gemaakt van de geest van een jonge jongen achter een raam. Het hotel vaart wel bij de spookverhalen en biedt gasten verschillende tours aan waaronder een nachtelijke geestenjacht.

 

The Marshall House, Savannah, Georgia

Naast historische charme en zuidelijke gastvrijheid zou het oudste hotel van Savannah ook paranormale ervaringen bieden. Het is niet moeilijk om je geesten voor te stellen op deze historische locatie die tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog dienst deed als militair ziekenhuis. Gasten zouden niet alleen geesten van soldaten door het hotel zien dwalen maar er zijn ook meerdere meldingen van de geesten van kinderen die gasten onder hun voeten kietelen als ze in hun hotelbed liggen.

Bron: The Huffington Post