Nieuws
893567
Nieuws

Met je hakken de telefoon over laten gaan

Iedereen belandt wel eens in een lastige situatie waarbij je vurig hoopt dat je telefoon overgaat, om een smoes te hebben om er vandoor te gaan. Zou het niet makkelijk zijn als je dat zelf kon beïnvloeden door even je hakken tegen elkaar te klikken.

iStrategyLabs werkt aan een apparaatje dat je draagt in je schoen en werkt in combinatie met een applicatie op je telefoon. De dienst is Dorothy genaamd, terwijl het bijbehorende zendertje in de schoen Ruby is gedoopt.

Via de Dorothy app kun je op dit moment twee acties verrichten: een valse oproep laten binnenkomen en een bericht met je locatie versturen aan vrienden. Binnenkort zal het ook mogelijk zijn een taxi te bellen via Uber.

In de app geef je van te voren aan door wie je je zogenaamd wilt laten bellen als je drie keer met je hakken tegen elkaar klikt. Je kunt bijvoorbeeld de gegevens van je baas invoeren, zodat je een goede smoes hebt om er tijdens een tegenvallende date vandoor te gaan. Ook kun je van te voren namen invoeren van vrienden met een bepaalde boodschap. Eenmaal op de plaats van bestemming aangekomen, kun je via je hakken deze boodschap plus je locatie naar ze versturen. Je hoeft dus je smartphone niet uit je tas te halen.

Binnenkort zal het ook mogelijk zijn om met drie klikken van je hak een taxi te bestellen. Bovendien staan de ontwikkelaars open voor ideeën over andere mogelijke acties.