Nieuws
893586
Nieuws

Bizar

Baby's gooien voor geluk

Wanneer in Nederland een kindje geboren wordt, is het gebruikelijk een ooievaar in de tuin te zetten, beschuit met muisjes te eten en als je gelovig bent het kindje te laten dopen. Hoewel de meningen verdeeld zijn over hoe fijn het voor de  baby is dat hij/zij wat water over het hoofdje krijgt, valt dit gebruik in het niet, bij wat ze in India doen als er een baby'tje geboren wordt…

Welke ouder wil nu dat zijn baby groot, gelukkig en gezond wordt? Iedereen heeft het beste voor met hun nageslacht toch? We hebben er dan ook heel veel voor over om de nieuwe generatie een zo voorspoedig mogelijk leven te geven.

In diverse plaatsten in India, waaronder Solapur, Parbhani en Harangal, gaan ze wel heel erg ver om hun kind te zegenen. Volgens het ruim 700 jaar oude ritueel 'Okali' brengt het geluk om je baby vanaf een tempel te gooien waarna het kindje wordt opgevangen met een groot vangnet. De baby zou er een betere gezondheid van krijgen en een sterk mens door worden.

Sommige ouders vinden het echter net iets te ver gaan om met hun baby te gooien dus zij wachten tot hun kleintje 1 of 2 jaar oud is geworden. Voordat het ritueel wordt uitgevoerd, moeten de ouders een eed afleggen in de tempel. Daarna klimt een priester met de baby op zijn rug middels een touw aan de muur op de tempel om vervolgens op zo'n 15 meter de hoogte de baby te laten vallen.

Een menigte staat onderaan de tempel met een vangnet te wachten. Zodra de baby het doek raakt, wordt hij opgegepakt en doorgegeven aan de massa. Volgens de plaatselijke bewoners is dit ritueel nog nooit fout afgelopen. Laten we hopen dat dat waar is, want gezond verstand doet anders vermoeden...

Gelukkig is het ritueel niet in heel India gebruikelijk en wordt het ook niet door iedereen normaal bevonden. De kinderbescherming in India doet onderzoek naar het ritueel, maar bevestigt dat er nooit melding is geweest van een ongeluk.

Bron: The Telegraph