Nieuws/Binnenland
893595
Binnenland

Agressieve fietser nog spoorloos

De politie is nog altijd op zoek naar een agressieve fietser die in Utrecht een hardloper heeft afgeranseld met een kettingslot. De mishandeling vond plaats op 27 september, maar de fietser is nog spoorloos.

De mishandeling gebeurde plaats in Park Lepelenburg, nadat de fietser de hardloper passeerde. Hij reed zo dicht langs hem dat ze elkaar raakten. De hardloper zei hier iets van waarop een woordenwisseling ontstond. Een passant kwam kijken bij de ruzie en daarop koos de fietser het hazenpad.

Even later keerde hij terug en haalde hard uit met zijn kettingslot. De hardloper wist het slot af te pakken, gooide het weg en liep naar enkele omstanders toe, om de politie te bellen. De fietser pakte het kettingslot terug en reed weg.

Lichtgetint

Volgens de politie is de dader een lichtgetinte man tussen de 25 en 30 jaar, circa 1,60 meter lang, met een normaal postuur en lichtkrullend, van achteren opgeschoren haar en zware wenkbrauwen. De man droeg een zwartleren jack, een blauwe spijkerbroek en hij reed op een lichtgekleurde, mogelijk gele mountainbike.