Nieuws/Binnenland
893604
Binnenland

LIVE Getuigen gehoord in zaak-Poch

In de rechtbank in Buenos Aires vinden woensdag de laatste getuigenverhoren in de zaak Poch plaats. Volg de zaak hier live.

Vandaag wordt eerst Allard Rütter gehoord. Hij was hoofd vliegdienst bij Transavia, en deed intern onderzoek naar de kwestie Poch. Daarna wordt piloot Edwin Reijnoudt Brouwer gehoord, die samen met piloot Tim Weert belastende verklaring over Poch aflegde.

De 62-jarige ex-Transaviapiloot Julio Poch (62) wordt verdacht van het uitvoeren van vluchten des doods, waarbij tegenstanders van het militaire regime in Argentinië uit vliegtuigen werden gegooid.

Hij werd op 22 september 2009 op het vliegveld van Valencia aangehouden door de Spaanse politie en maanden later uitgeleverd aan Argentinië. Daar zit hij nu al vijf jaar in voorarrest. De zaak van Poch maakt deel uit van een monsterproces tegen 67 verdachten van misdaden tegen de menselijkheid tijdens het Videla-regime.

 

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");