Nieuws
893609
Nieuws

Een week zonder...nieuwe boodschappen

Wat zou het Voedingscentrum hiervan vinden?

Vandaag zijn we met z'n tweeën. Dat betekent lekker vis en olijven eten. Ik heb wel vier blikjes in de kast staan. Onze eigen Felix Wilbrink zette vorige week een recept in de krant wat me niet alleen heerlijk lijkt, maar ook razendsnel klaar is na een lange werkdag.

Ik maak het met volkoren pasta. Dat vinden mijn kinderen niet lekker en het argument dat het 'veel gezonder' is maakt weinig indruk helaas. Maar die zijn allebei de hort op vanavond. Probleem is alleen dat we het met weinig groenten moeten doen. De benodigde peterselie heb ik niet in huis en eigenlijk zijn alle verse groenten inmiddels op.

Ik vraag me af of het Voedingscentrum enthousiast wordt van tomaten uit blik en een paar kappertjes en olijven. Voor de zekerheid neem ik tijdens de lunch op de redactie een grote salade. Want lunchen in de bedrijfskantine valt toch niet onder de noemer 'boodschappen doen'? Uiteindelijk vind ik trouwens nog 1 vleestomaat die we samen delen.

Pasta alla puttanesca

Je hebt nodig (2 personen):

1 blik tomaten

5 zoute ansjovisfilets uit blik

75 gram zwarte olijven zonder pit fijngehakt

2 sjalotten

1 teen knoflook

3 eetlepels grote kappers, fijngesneden

1 bosje peterselie

Zwarte peper

Pel de knoflook en sla tot pulp. Verhit olijfolie en daar gaat de knoflook, de gesnipperde ui, de kappers, de grote moet je hebben en die snij je dan fijn. Dan doe je de ansjovis erbij en die roer je tot de ansjovis helemaal in de saus is opgegaan en dan mag de tomaat erbij en de olijf. Nee, geen Parmezaanse kaas, dat past hier niet. Wel grove zwarte peper.

En, zegt Felix, geen spekjes, geen gehakt, helemaal niet nodig. Nou ja, dat had ik toch al niet in huis. Net als de peterselie, die er dus wel in schijnt te moeten. Maar ook zonder peterselie is het een geweldig gerecht. En dat zomaar uit de voorraadkast.

Volg Marieke ook op Twitter via @Mariekethart

Over Een week zonder...

Een week zonder stress. Een week zonder tv kijken. Een week zonder 'nee' zeggen. Vanaf maandag 6 oktober gaat de redactie van VROUW elke week iets laten. Waarom? Om de routine te doorbreken! Doen jullie mee?