Nieuws
893616
Nieuws

Imtech en Deminor ruziën over terugbetaling bonussen

De voormalige raad van bestuur van Imtech heeft wel degelijk €2,2 miljoen in cash gestort in het schadefonds voor gedupeerde Imtech-beleggers.

Dat meldt een woordvoerder van Imtech in reactie op berekeningen van de activistische beleggersorganisatie Deminor.

Het onderzoeksbureau van Deminor stelde eerder dat oud-topman Van der Bruggen en de voormalige financieel directeur slechts €1,6 miljoen zouden hebben terugbetaald. De overige zes ton zouden voorwaardelijk toegekende aandelen zijn geweest waarvan de waarde inmiddels is verdampt. Maar volgens Imtech hebben de oud-bestuurders de stukken mogen houden, maar de waarde ervan in cash moeten afrekenen. Dat kwam destijds neer op een bedrag van iets meer dan zes ton.

Buiten bereik

Deminor is volgens Imtech ook de fout ingegaan door bonussen over 2009 mee te tellen in hun berekeningen. Dat jaar valt buiten het bereik van de terugbetalingsregeling, meldt de woordvoerder. De voormalige top zou daardoor niet €6,6 miljoen in cash hebben ontvangen, maar slechts €5,15 miljoen.

Deminor houdt op zijn beurt staande dat het gerechtvaardigd is om de omvang van de terugbetalingsregeling aan de kaak te stellen. „In 2009 was er bovendien al sprake van opgepompte cijfers. Dat heeft Imtech nota bene zelf gemeld”, zegt Charles Demoulin namens Deminor.

De beleggingsorganisatie heeft de oud-bestuursleden inmiddels gedagvaard. Eerder weigerde Deminor in tegenstelling tot beleggersclub VEB een schikking met Imtech over de beleggersschade te accepteren.