Nieuws
893620
Nieuws

Hyundai-engineers tonen creativiteit

Het jaarlijkse R&D IDEA Festival van Hyundai in Korea is voor engineers het moment om eigen creaties te tonen. Ook dit jaar hebben de engineers zich behoorlijk uitgeleefd.

Tien projecten

Alleen technici van Hyundai mogen deelnemen aan het festival. De bedoeling is dat ze nieuwe ideeën uitwerken die wellicht voor de toekomst interessant zijn. De editie die begin deze maand werd gehouden had als thema ‘Making A Better Future’ en vond plaats op het terrein van Hyundai Motors Namyang Technology Research Center. In totaal werden er tien projecten ingeschreven waar de betreffende teams in totaal vier maanden aan konden werken.

Vier winnaars

Er werden vier ontwerpen uitgeroepen tot winnaar. De eerste heeft als naam Carry U: een soort koffer die je uit kan klappen in een soort scooter. Handig als je bijvoorbeeld op het vliegveld snel naar van de ene gate naar de andere moet. Gewoon een kwestie van de koffer rijklaar maken. Het toiletpot-achtige design heeft nog wel wat fine tuning nodig.

Vervormen

Een ander winnend concept, getiteld Length and Width, is een bijzonder voertuig. Niet alleen wat betreft design, maar ook doordat het apparaat in staat is om zowel verticaal als horizontaal te vervormen. Zo kan het voertuig door de meest krappe steegjes rijden.

To the rescue!

De Golden Time Rescue oogt het meest als een auto en is zoals de naam al doet vermoeden ontworpen voor reddingsmissies. Het voertuig moet in ieder terrein uit de voeten kunnen door de toepassing van speciale wielen waarvan het oppervlak gewijzigd kan worden.

Transformer

Het meest rare voertuig van de vier winnaars is de Hyundai Car-Meleon. Deze creatie kan in drie verschillende voertuigen transformeren. In dit geval is dat een sedan, een vrachtwagen of een camper.