Nieuws
893624
Nieuws

Google matcht muziek met stemming

Abonnees van Google Play Music krijgen voortaan muzieksuggesties gepresenteerd op basis van hun stemming, activiteit of het tijdstip van de dag. De nieuwe functie komt voor uit de overname van muziekdienst Songza afgelopen zomer.

De nieuwe ‘Listen Now’ pagina in Play Music bouwt voort op de Concierge functie van Songza. Afhankelijk van het tijdstip van de dag of van wat je waarschijnlijk op dat moment aan het doen bent, toont de dienst een lijst met activiteiten zoals bijvoorbeeld koffie drinken, sporten of onder weg naar je werk.

Door naar zaken te kijken als tijd, dag en het apparaat dat gebruikt wordt, probeert Google te raden wat een gebruiker wil horen. Binnen een aantal klikken schotelt Google de luisteraar vervolgens een afspeellijst voor. Al houden gebruikers wel altijd de controle om zelf aan te geven waar hun voorkeur naar uitgaat.

De afspeellijsten van de ‘Listen Now’ pagina kunnen ook gedownload worden voor offline gebruik. Handig als je tijdens je workout zonder internetverbinding zit.