Nieuws
893625
Nieuws

Tips

Nachtje kasteel in eigen land

Slapen in een kasteel of landgoed: voor menigeen heeft het iets heel romantisch. En voor zo’n nachtje romantiek hoef je eigenlijk niet eens zo ver. Ook in Nederland kun je wegzakken bij de openhaard in een kasteeltoren of slenteren langs een mooi verlichte kasteelvijver. Zes fijne ridderlijke adresjes.  

Landgoed Duin en Kruidberg

Vlakbij Amsterdam en Haarlem, en dichtbij zee ligt Landgoed Duin & Kruidberg (zie foto boven) in Santpoort-Noord. Dit authentieke landhuis werd in 1907 gebouwd in opdracht van tabak- en theehandelaar Jacob Theodoor Cremer. Tegenwoordig kun je er prachtig overnachten in een van de 75 kamers.  Het landgoed heeft ook een trendy Brasserie & Loungebar DenK en een sterrestaurant De Vrienden van Jacob.

Kasteel 't Kerckebosch

Midden tussen de bossen in Zeist ligt het kleinschalige en sfeervolle Kasteel ’t Kerckebosch. Door authentieke materiale en oude details als glas-in-lood ramen en een waant u zich n vroegere tijden. De kasteelkeuken van restaurant De Kamer van Lintelo biedt mooie Franse streekgerechten. Het kasteel heeft een mooie tuin en dertig hotelkamers (geen lift, huisdieren toegestaan) welke zijn onderverdeeld in kasteelkamers & reguliere kamers. In de luxe kasteelkamers zit een jacuzzi.

 

La Butte aux Bois

Net over de grens bij Maastricht ligt in Lanaken dit luxueuze landhuishotel met behalve een heerlijk wellnesscentrum met de klinkende naam Aquamarijn, nog twee restaurants. Een daarvan, La Source, heeft ook een ster. Het manoir, gebouwd in 1924 voor Ridder Lagasse de Locht en zijn familie, is stijlvol ingericht en heeft een prachtige tuin met laantjes, vijvers, gezellige plekjes en sfeervolle verlichting.  De hotellerie ligt vlakbij het gezellige Maastricht, Aken en Luik, maar ook bij de Maasmechelen Outlet.

Kasteeltje Hattem

Dit piepkleine charmante kasteeltje ligt in het stadspark van Roermond en wordt omringd door een gracht. De mooie ruime kamers zijn gelegen in het koetshuis en hebben allemaal een tweepersoons bubbelbad. De inrichting is fraai en modern. Er is behalve een fijn terras, prima restaurant ook een bar-lounge. 

 

Torensuites

In het Gelderse ’s-Heerenberg bij Arnhem liggen deze oude verdedigingstorens van het kasteel. Vandaag de dag kun je er slapen. Er is een vrijstaande ronde toren met een suite en een platte toren met een suite. Beide suites beslaan twee verdiepingen. De houten vloer en de kleine nisjes met glas-in-lood-ramen maken deze slaapadresje heel bijzonder. Op het privéterras van de kamers geniet je bovendien van een mooi uitzicht op het kasteel en het 18e-eeuwse parkbos. Het kasteel heeft een uitgebreide kunstcollectie en wisselende tentoonstellingen. Verder is er een leuk grand café en een prachtige tuin met terras.

 

Kasteel Geulzicht

Midden in het Zuid-Limburgse Geuldal ligt dit kleine gastvrije kasteel met tien ruime verschillende kasteelkamers. De prachtige omgeving nodigt uit tot fijne wandelingen of stevige fietstochten, waarna u in het verblijf kunt genieten van een goed glas wijn. Of van een moment rust in uw romeinse bad, whirlpool of hydrosauna, afhankelijk van de gekozen kamer. Geulzicht ligt niet ver van Maastricht.

 

Voor meer bijzondere en romantische hotels: www.specialhotels.nl