Nieuws/Binnenland
893650
Binnenland

Delft kleurt blauw

L’Heure bleue, zo noemen de Fransen het moment waarop de zon net onder is gegaan en de lucht blauw van kleur is. L’Heure bleue is ook het thema van de vijfde Museumnacht Delft. Vrijdag 24 oktober wordt dit nachtelijke feestje gehouden, dus wie slim is duikt er vanavond op tijd in.  

Met de Kwibus, de ronkende tuktuk, de fiets of gewoon lopend. Op allerlei verschillende manieren is het vrijdagavond 24 oktober mogelijk om bij deelnemende musea, galeries en culturele instellingen binnen te gaan.

Zo is Museum Prinsenhof Delft, het voormalig hof van Willem van Oranje, voor de gelegenheid omgetoverd tot een blauw verlicht paradijs. Op het programma staat o.a. de luchtacrobaat Milan Seegers die zich van een hoogte van zes meter sierlijk uit de doeken zal laten rollen. Voor de kleine cultuurliefhebbers gaat hier om 19.30 uur de Kindermuseumnacht van start. Zij maken onder leiding van Marieke Rolloos hun eigen blauwe lichtje. www.prinsenhof-delft.nl In Theater de Veste vindt de Nacht van de Delftenaren plaats. Delftse muzikanten, performers en artiesten zullen tijdens de Nacht optreden, met op de achtergrond videokunst van vj-kunstenaar Syncman.

www.theaterdeveste.nl

Bij de Royal Delft Experience wordt het hele productieproces van Delfts blauw uit de doeken gedaan. Ook zal tijdens de Nacht een schildermeester aan het werk zijn. In de brasserie, met terras in de historische binnentuin, kunt u, speciaal voor de gelegenheid, een Museumnacht High Wine drinken. Kinderen kunnen hier een, hoe kan het ook anders, blauwe suikerspin winnen door mee te doen aan de speurtocht.

www.royaldelft.com

Het kloppende blauwe hart van de Museumnacht is het voormalige Legermuseum. Hier gaat de Nacht om 19.45 uur van start met een show van mechanische instrumenten van Kunstenaar Peter Zegveld. Hier vindt ook, tot de late uurtjes, de Afterparty plaats.

www.museumnachtdelft.nl

Vind ook de pagina Eropuit op Facebook leuk!