Nieuws
893691
Nieuws

Microsoft voegt notificatiecentrum toe aan Windows 10

Microsoft heeft een update voor de testversie van Windows 10 vrijgegeven waarmee een aantal nieuwe functies wordt toegevoegd aan het besturingssysteem, waaronder een notificatiecentrum.

In dit 'Action Center', zoals Microsoft het noemt, komen notificaties van zowel Modern-apps als reguliere Windows-programma's binnen. Het is nog niet mogelijk om vanuit dit scherm direct actie te ondernemen op basis hiervan, maar Microsoft belooft deze optie in een toekomstige update toe te voegen.

Naast het Action Center heeft het bedrijf naar eigen zeggen meer dan 7000 vernieuwingen in de update gestopt, al is het overgrote deel hiervan achter de schermen.

Microsoft benadrukt nog eens dat het om een testversie van Windows 10 gaat, want naast de nieuwe functies gaan er ook een aantal bestaande opties verloren bij installatie van deze update. Zo kunnen patience en mijnenveger het ineens niet meer doen en is het verbinden met een wifi-netwerk ook iets lastiger geworden. De ontwikkelaars stellen dat al deze schoonheidsfoutjes in de komende update weer verbeterd worden.

De eerste update voor Windows 10 Technical Preview is via de update-functie van het systeem te installeren.