Nieuws
893725
Nieuws

Apple Pay werkt via trucje ook buiten de VS

Apple lanceert zijn nieuwe betaaldienst Apple Pay  in eerste instantie alleen in de Verenigde Staten. Internationale gebruikers kunnen via een eenvoudig trucje echter ook in hun eigen land afrekenen met hun vingerafdruk. Wel moeten ze hiervoor beschikken over een Amerikaanse creditcard.

Apple Pay is sinds begin deze week beschikbaar en zit ingebakken in iOS 8.1. Het betaalplatform maakt gebruikt van een bestaand NFC-netwerk dat draadloze betalingen wereldwijd toestaat. Vandaar dat het ook buiten de VS gewoon werkt. Apple werkt echter op dit moment alleen samen met Amerikaanse banken, waardoor de dienst alleen werkt in combinatie met een creditcard van één van deze banken.

Apple-gebruikers die over zo’n Amerikaanse creditcard beschikken, moeten om gebruik te kunnen maken van Apple Pay wel eerst in de ‘Taal en regio’ instellingen de regio op de Verenigde Staten zetten. Vervolgens verschijnt bij het openen van Passbook de mogelijkheid om Apple Pay te configureren. Nadat alle betaalgegevens ingevoerd zijn, kunnen internationale gebruikers Apple Pay gebruiken bij alle betaalterminals die NFC-betalingen accepteren.

Het hele configuratieproces is gewoon in het Nederlands te doorlopen. Dit kan er op wijzen dat Apple Pay binnenkort ook buiten de Verenigde Staten gelanceerd wordt.