Nieuws/Binnenland
893741
Binnenland

Nacht van de Nacht

Nachtwandelingen, sterren kijken of een vaartocht in het donker. Tijdens de Nacht van de Nacht, zaterdag 25 oktober, worden er door het hele land duistere activiteiten georganiseerd.

Wist je dat Nederland tot de meest verlichte landen van Europa hoort? We noemen dat lichtvervuiling. Slecht  voor het milieu en slecht voor mens en dier. Tijdens het evenement Nacht van de Nacht wordt bij deze vervuiling stilgestaan en gaan duizenden lichten uit.

Zaterdag 25 oktober zijn er evenemneten, nachtwandelingen en nachtvaartochten. Zo is  de sterrenkoepel van de VU geopend voor publiek. Je kunt het effect van kunstlicht in de sterrenkunde met eigen ogen komen bekijken. Bij onbewolkt weer kun je ook hemelobjecten zien zoals de Orionnevel. Je bent van harte welkom om 20.00 uur of om 20.30 uur. Vergeet niet warme kleding mee te nemen.

Of duik de Grote Kapel van het voormalige jongensinternaat van de Broeders van Saint Louis in. Deze is van 18.00 tot 21.00 geopend voor publiek. Het interieur is feeëriek verlicht met kaarsen, net zoals dit vroeger het geval was.

Kijk voor activiteiten bij jou in de buurt op: http://www.nachtvandenacht.nl