Nieuws/Buitenland
893746
Buitenland

Amerikaanse jihadmeisjes gepakt in Duitsland

Drie tienermeisjes uit de buurt van Denver die zich wilden aansluiten bij Islamitische Staat (ISIS), zijn afgelopen weekend gepakt in Duitsland. Dat liet een woordvoerder van de FBI dinsdag weten, aldus Amerikaanse media.

De meisjes, twee zusjes van 15 en 17 met Somalisch bloed en een vriendinnetje van 16 met een Sudanese achtergrond, stapten vrijdag op het vliegtuig in plaats van naar school te gaan. Ze waren op weg naar Syrië, maar FBI-agenten wisten de meisjes bij een overstap op het vliegveld van Frankfurt te stoppen. Ze werden meteen op een vliegtuig terug naar Amerika gezet. Ze hoopten Syrië te bereiken via Turkije.

De politie heeft de computers van de tieners in beslag genomen. Zo moet worden achterhaald hoe en met wie de meisjes in contact kwamen om zich aan te sluiten bij ISIS. Zelf zeiden de meisjes dat ze naar Duitsland gingen voor een familiebezoek.

Om de vliegtickets te kunnen betalen hadden de meisjes 2000 dollar gestolen van hun ouders. Toen de vader van de zusjes zag dat ook de paspoorten weg waren, belde hij zijn dochters, maar die namen niet op.