Nieuws
893748
Nieuws

Vrouwelijke baas al gauw 'bazig en gemeen'

Mannen die de leiding hebben, worden sterk en daadkrachtig genoemd. Neemt een vrouw de leiding, is ze al snel bazig en gemeen. Betekent dat dan dat het zijn van een dominante baas anders is voor een vrouw dan voor een man?

Ja, blijkt uit Brits onderzoek. “Iedereen heeft weleens te maken gehad met een strenge mannelijke werkgever, maar een vrouw in die functie wordt bazig, hard en gemeen genoemd.”

Jaloezie

In het onderzoek wordt beweerd dat vrouwen die aan de top regeren niet willen dat andere vrouwen zo ver komen. Een man zou juist proberen zijn werknemers te pushen om het beste uit zichzelf te halen. Met andere woorden: een vrouwelijke baas is per definitie een bitch, maar… bedrijven met een vrouw aan de top presteren wel beter!

Angsthazen

Doordat dit beeld van de vrouwelijke baas bestaat, ambiëren jonge vrouwen geen leidinggevende functie meer. Ze zouden bang zijn om ‘bazig’ genoemd te worden. Dit blijkt uit een enquête onder 4000 Engelse meisjes tussen de 8-17 jaar. Als je macht hebt, zou je andere vrouwen ineens als een bedreiging zien. Werknemers vinden vrouwelijke leiders al snel gemeen en wisselvalliger. Ze werken liever voor een mannelijke baas.

Omgaan met…

Misschien zit je wel in zo’n situatie dat je een vrouwelijke - behoorlijk dominante - baas hebt. Wat is dan de beste manier om daarmee om te gaan?

  1. Geef je ideeën op de manier die zij fijn vindt. Meestal focussen deze bazen zich op resultaat.
  2. Zorg dat ze kan kiezen, want een dominante baas wil zelf de beslissing nemen. Geef altijd twee of drie opties.
  3. Begin niet over gevoelens of relaties van een klant. Zeggen dat een klant extra aandacht nodig heeft, werkt niet. Zeg dan dat hij een kerstpakket moet krijgen, omdat dat leidt tot omzetstijging.
  4. Refereer aan haar goede ideeën. Als je haar laat denken dat het haar idee was, dan word je voorstel sneller geaccepteerd.
  5. Geef kort en bondige antwoorden, al die andere dingen zullen haar misschien niet interesseren. En zorg dat de feiten kloppen.
  6. Ga niet in de verdediging als ze met onterechte kritiek komt of kritiek op niet zo’n fijne manier brengt.
  7. Draai steeds dezelfde plaat af: “Ik wil dat het morgen op mijn bureau ligt!” “Morgen gaat niet lukken, overmorgen heb je het rapport op je bureau.” En blijf dat herhalen.
  8. Geef haar een kort compliment. Dat kan over de kleding gaan (als ze daar aandacht aan besteedt), maar het kan ook over het werk gaan. “Zo, dat heeft tot goede resultaten geleid!"

Is dit herkenbaar? Hoe is jullie relatie met jullie baas? Praat mee!