Nieuws
893789
Nieuws

Spa strijdt met Nissan over Eau Rouge-naam

De eigenaar van het Belgische Formule 1-circuit Spa-Francorchamps gaat bezwaar maken tegen een poging van Nissan om de naam 'Eau Rouge' in de Verenigde Staten vast te leggen. "Het lijkt alsof ze de naam van het circuit willen stelen", stelt circuitdirecteur Pierre-Alain Thibaut.

Eau Rouge is een bocht op het circuit Spa-Francorchamps en één van de bekendste bochten ter wereld. Nissan wil de naam gebruiken voor de Infiniti Q50 Eau Rouge, waar we eerder al een prototype van zagen, en de naam daarom ook vast laten leggen. Dit schiet in het verkeerde keelgat bij de directeur van het circuit. "Dit is precies het tegenovergestelde van wat wij eerlijk noemen", verklaart Thibaut in een interview met persbureau Bloomberg.

Amerika

Nissan probeerde de naam eerder ook al in Japan vast te leggen, meldt Thibaut. In Europa heeft Spa-Francorchamps de naam in april laten vastleggen. Nu heeft Nissan een aanvraag ingediend bij de Amerikaanse autoriteiten. Deze aanvraag zal op 4 november gepubliceerd worden, waarna er een periode van 30 dagen volgt waarin mensen met bezwaren zich kunnen melden. Iets dat de circuiteigenaar dus gaat doen.