894125
Nieuws

Nederlandse vrouwen kritisch over ‘wardrobing’

Nederlandse vrouwen staan kritisch tegenover ‘wardrobing’. Deze term wordt gebruikt voor het kopen van nieuwe kleding, om deze vervolgens na eenmaal dragen weer terug te brengen naar de winkel en geld terug te krijgen.

Dit blijkt uit een rondvraag van ActiePagina.nl onder ruim 1.000 vrouwen.

Een op de 10 vrouwen zij wel eens van plan geweest te zijn om een kledingstuk na één keer dragen terug te brengen. Iets meer dan zes procent heeft zich er vervolgens ook schuldig aan gemaakt.  

Speciale gelegenheid

Ruim een kwart geeft aan wardrobing wel te overwegen als zij een outfit nodig hebben voor een speciale gelegenheid. Vooral bruiloften (11,3%), themafeesten (10,7%) en gala’s (10,5%) geven aanleiding om de prijskaartjes in de kleding te laten zitten.

Geldbesparing wordt door de ondervraagde dames als belangrijke reden opgegeven.  Op deze manier kunnen ze meedoen met fashiontrends die ze zich eigenlijk niet kunnen veroorloven.

Schuldgevoel

Het merendeel (60,3%) van de respondenten die zich wel eens schuldig heeft gemaakt aan wardrobing, voelt zich er achteraf wel onprettig over. Door de druk om er goed uit te zien op speciale gelegenheden, lijkt wardrobing voor sommigen een handige optie om stijlvol op een feest te kunnen verschijnen zonder er diep voor in de buidel te hoeven tasten.

Tips:

  • Shop in de uitverkoop.
  • Zoek naar actiecodes of  ander kortingen om te besparen op je aankoop.
  • Combineer je bestaande garderobe met leuke accessoires.
  • Leen voor speciale gelegenheden kleding van een vriendin.
  • Zoek voor een chique galajurk een verhuurbedrijf in de buurt.