Nieuws/Wat U Zegt

Met twee maten gemeten

Wie subsidie krijgt, moet die tot op de laatste cent kunnen verantwoorden. Het is immers geld van alle belastingbetalers. Maar J.C. Fischer uit Purmerend vindt dat er in het geval van Henk Krol met twee maten wordt gemeten.

"Jaarlijks wordt er naar schatting 1 tot 5 miljard euro besteed aan mislukte ict-projecten bij de overheid (Tel.16/10). Met geen mogelijkheid is vast te stellen wat het werkelijke bedrag is.

Henk Krol moet met facturen laten zien waar hij zijn subsidies aan heeft uitgegeven. Het ministerie wil dat tot achter de komma weten.Ik begrijp niet waarom ministeries, als een Kamercommissie daarom vraagt, niet tot achter de komma weten hoeveel er jaarlijks aan ict-mislukkingen is uitgegeven. Dan komt men met een schatting van tussen de 1 en 5 miljard euro.

En daar laten we het dan bij, geen ambtenaar die daarvoor wordt vervolgd. We zien niet meer dan een lacherige voorzitter van de Tweede Kamer, die bekent er ook geen kaas van te hebben gegeten.

Het komt er op neer dat de 'gewone' subsidieontvanger meer heeft te verantwoorden dan de ambtenaren die vele miljarden per jaar gewoon door het afvalputje spoelen. Waarom moet de ene partij meer verantwoording afleggen dan de ander?"

Vindt u dat Henk Krol te hard wordt aangepakt om zijn vermeende geknoei met subsidies? U kunt hieronder reageren.