Nieuws
894289
Nieuws

'Geschorste handelaren weg bij Rabobank'

Twee valutahandelaren van Rabobank in Londen die waren geschorst, zijn vertrokken. Dat melden bronnen tegenover Marketwatch.

De handelaren Gary Andrews en Chris Twort waren betrokken bij de chatrooms, waarin de valutatarieven volgens de toezichthouder werden gemanipuleerd.

De twee zouden de ’interne regels rond integriteit’ van Rabobank hebben overtreden.

Rabobank moest vorig jaar al €774 miljoen betalen voor haar rol in het internationale Liborschandaal, de manipulatie van de rente. Dertig handelaren in Utrecht en Londen spanden jaren samen om het internationale rente-ijktarief te manipuleren.

Aangescherpt

Naar aanleiding van haar betrokkenheid bij het Liborschandaal heeft Rabobank in opdracht van de toezichthouders haar interne integriteitsregels aangescherpt.

Kort na het Liborschandaal, waarvoor grote internationale banken inmiddels voor miljarden aan boetes en schikkingen hebben opgehoest, barstte het tweede grote schandaal los. Internationale zakenbankiers bleken ook gesjoemeld te hebben met ’foreign exchange’ koersen, de zogenoemde valutahandel.

Twee andere voormalige handelaren van Rabobank zijn in New York aangeklaagd in verband met het schandaal rond de manipulatie van het Libor-rentetarief. Wegens dit schandaal betaalde de bank vorig jaar bijna €800 miljoen aan schikkingen.