Nieuws/Binnenland
894297025
Binnenland

Twee jongens (6 en 9) omgekomen bij brand in Strijbeek

STRIJBEEK - Bij een brand in een woning in het Brabantse Strijbeek zijn twee kinderen om het leven gekomen. Het gaat om een 6-jarig jongetje en een jongen van 9. De brand brak even voor middernacht uit in een houten woning aan de Daesdonckseweg in een bosrijk gebied. Een vrouw die daar woonde en nog een derde kind konden tijdig uit de woning ontsnappen.

Een woordvoerder van de politie spreekt van een „drama.” Burgemeester Joerie Minses van de gemeente Alphen-Chaam is diep geschokt. „Ik leef intens mee en heb mij gedurende de nacht en de ochtend voortdurend op de hoogte laten houden over de ontwikkelingen ter plaatse. Mijn gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van de slachtoffers”, aldus Minses.

De twee kinderen sliepen bij de oma van een van de jongens. De vrouw wist met nog een ander kind op tijd het chalet te verlaten. Ze liep wel verwondingen op. Ook de vader van één van de kinderen raakte gewond. De man sliep in een ander chalet en probeerde nog de woning binnen te gaan. Dat was niet meer mogelijk. De man liep bij de reddingspoging brandwonden op.

Ook de moeder van de familie uit Rotterdam sliep in dat chalet. De ouders van het andere kind, die in de omgeving wonen, waren ook ter plaatse. Medewerkers van de ambulancedienst en toegesnelde familieleden hebben zich over de twee gewonden en de andere familieleden ontfermd. De families van de slachtoffers krijgen medische en psychische zorg van de GGD.

In het begin was er nog hoop dat de twee jongens ook op tijd het huis waren uit gevlucht. Er werd gezocht met politiehonden. Maar korte tijd later werden twee lichamen van de kinderen aangetroffen op de eerste verdieping van het chalet.

De families van de slachtoffers krijgen medische en psychische zorg van de GGD. De politie gaat niet uit van opzet, maar er wordt wel een onderzoek ingesteld. De woning is door het vuur grotendeels verwoest. Wat de brand heeft veroorzaakt, is niet bekend.

De burgemeester is op de hoogte gebracht. Ook zal er contact gezocht worden met de scholen waar de twee jongens op zitten.